Iedereen is gebaat bij goede voetverzorging

Man of vrouw, jong of oud: iedereen is gebaat bij goede voetverzorging. Ook als u specifieke voetklachten heeft, zoals eelt, likdoorns of nagelproblemen kunnen deze door pedicure Claudia uitstekend worden verholpen.
Realiseert u zich wel eens dat uw hele gewicht voornamelijk op uw voeten neerkomt? En wist u dat, als u zere voeten heeft, u vaak ongemerkt uw houding verandert, waardoor er weer rug- of nekklachten kunnen ontstaan? Preventief uw voeten laten verzorgen door de pedicure is dus voor niemand een overbodige luxe!

De pedicure is er voor iedereen, maar voetverzorging is vooral belangrijk voor mensen die beroepshalve veel staan of lopen, ouderen, patiënten met diabetes, reuma of dementie en sporters.

 
SPORTERS:

De voeten zijn - letterlijk - de gangmakers bij het sporten, joggen en actief bewegen. Zijn de voeten goed verzorgd en in perfecte conditie, dan zijn sporters sneller, wendbaarder en uiteindelijk succesvoller. Wie wil winnen, moet onderaan beginnen.

Sporters besteden vaak veel aandacht aan hun algehele conditie, techniek, voeding, kleding en schoeisel. Ook voetverzorging wordt steeds meer gezien als het op peil houden van de conditie. Als u vaak sport, ontdekt u direct het verschil na een behandeling bij de pedicure.

Niet alleen bij voetbal en hardlopen, maar bij vrijwel alle sporten worden uw voeten extra belast. Om blessures te voorkomen is het van belang dat uw voeten in goede conditie zijn en dat u de juiste sportschoen draagt. De pedicure verzorgt uw voeten en kan u adviseren over uw schoenkeuze.

Het assortiment sportschoenen is enorm uitgebreid. Zo kunt u kiezen uit schoenen voor binnen of buiten, voor gras- of kunststofbodems. Elke sport vraagt om een sportschoen die voldoet aan specifieke eisen. Om blessures te voorkomen is het van belang dat u de juiste sportschoenen draagt. Slecht passende schoenen kunnen namelijk vervelende klachten veroorzaken, zoals
- blauwe nagels
- ingroeiende nagels
- ingescheurde nagels
- kloofvorming op de hielen
- overmatig transpireren
- blaren

Naast het verzorgen van uw voeten, verlos ik u van ongemakken en help u in het voorkomen ervan. Aarzel niet een maak een afspraak!

Voetproblemen bij specifieke beroepen

Iedereen die in zijn of haar beroep veel moet staan of lopen, heeft baat bij een goede voetbehandeling en schoenadvies van de pedicure. Denk hierbij bijvoorbeeld aan winkelpersoneel, horecapersoneel, glazenwassers en de verpleegkundigen. Zij leggen jaarlijks vele kilometers meer af dan mensen met een zittend beroep. Last bij het lopen en pijnlijke voeten kunnen voor hen een belemmering zijn bij het uitvoeren van werkzaamheden.

 

Voetverzoring bij ouderen

Voetproblemen bij ouderen zijn vaak geen gevolg van de leeftijd. Wel vraagt goede voetverzorging bij ouderen meer aandacht. Zo kan een likdoorn bij een gezonde dertigjarige draaglijk zijn, omdat hij goed kan lopen. Bij een zeventigjarige die minder mobiel is, wordt dit voetprobleem vaak als vervelend ervaren.
Daarbij kan een likdoorn gevaar voor infectie opleveren, als er niets aan wordt gedaan, want bij ouderen wordt de voethuid geleidelijk aan dunner. Hierdoor kunnen beschadigingen gemakkelijker optreden en kunnen infecties ontstaan. Door pijnlijke voetaandoeningen kunnen de zelfstandigheid en mobiliteit ernstig in gevaar komen en kan het gevoel van welzijn afnemen. Voetproblemen bij ouderen moeten dus tijdig worden onderkend en behandeld, zodat lopen plezierig blijft.